De mening van een vreemde? Lekker belangrijk!!!

Om mij heen hoor ik steeds weer opmerkingen van allerlei mensen over de meest uiteenlopende onderwerpen, die toch allemaal steeds weer neerkomen op één ding: wie denkt men wel dat men is om mij te bekritiseren?

Mensen vinden het belangrijk dat andere mensen hun daden en meningen positief bezien. Logisch wel, immers, we willen allemaal aardig gevonden worden. En als dat niet zo blijkt te zijn gaat men zich te buiten om de ander toch maar tevreden te stellen of wordt men nijdig omdat de kritiek in hun ogen onterecht is. Waarschijnlijk is dit ook zo, het is bijna onmogelijk om in een andermans hart te kijken en dus is het soms moeilijk, zoniet onmogelijk, om iemands daden op waarde te schatten.

In weblogland is het gebruikelijk om jezelf op bepaalde wijze bloot te geven. Dat dit dus ook problemen met zich mee brengt lijkt logisch maar het blijkt moeilijker aanvaardbaar te zijn dan gedacht. Steeds vaker lees ik dat webloggers nadenken over stoppen, teleurgesteld als men is over de reacties op hun ontboezemingen. Terecht? Ik denk het wel en toch ook weer niet. Zoveel mensen, zoveel meningen en ja, niet iedere mening is datgene wat wij willen horen.

Wat kun je doen? Twee dingen denk ik. Het eerste zou kunnen zijn dat je geen dingen schrijft die controversieel zouden kunnen zijn. Is dat leuk? Ik denk het niet altijd maar het is wel veilig. Het tweede is dat je jezelf aanleert je niets aan te trekken van mensen die jou niet begrijpen, die niet begrijpen waar je over schrijft of de voorgeschiedenis van jouw onderwerp niet kennen. Hele vervelende reacties kun je altijd deleten, iets wat ik zelf al wel twee keer heb gedaan.

Werkt dit dan? Ja, ik denk het wel. Eenvoudig is het niet maar ik heb mijzelf aangeleerd mij niet teveel aan te trekken van mensen die niet de moeite nemen mij te leren kennen. Ik heb geaccepteerd dat voor ieder mens dat positief over mij denkt er ergens anders wel iemand is die mij niet ziet zitten. Wat belangrijk is voor mij is de mening van die mensen die mij kennen en die mij na staan.En zelfs dan ben je het niet altijd eens maar dan kun je ook respect hebben voor het feit dat iemand anders denkt. Ik zou graag willen proberen dit op anderen over te brengen, het werkt echt.

De mening van een vreemde? Lekker belangrijk!!!

Advertenties

Over Mike
Stapelgek op mijn Roosje en op onze lieve Quincy. Autosportfanaat. Gek op fotografie. Beetje raar maar wel.... nou ja, vul zelf maar in.

21 Responses to De mening van een vreemde? Lekker belangrijk!!!

 1. Joanlog says:

  Jeetje waar komt dit ineens allemaal vandaan.

 2. Joanlog says:

  Maar inderdaad wat iemand anders vind of denkt is helemaal niet belangrijk. Zeker niet als je de persoon niet kent.

 3. Mickey S. says:

  Ik kom gewoon op een aantal logjes het zelfde tegen en ben daar over gaan nadenken…

 4. brigitte says:

  Ik ben het helemaal met je eens!!
  En heb zelf ook zoiets van een ieder moet en mag denken wat hij wil toch en de log schrijf je voor jezelf en diegene die het wel waarderen en je hoeft en kan het ook niet altijd met elkaar eens zijn toch……….
  Maar ik ben het in dit geval wel, saai hxc3xa8?
  Je moet een beetje filteren en waarde hechten aan de mensen die je waarderen en geen waarde te hechten aan mensen die je niet waarderen of respecteren toch?

  Kussssssssss en fijne zaterdag en je had me gemist Yessssssssssss 😀

 5. Mickey S. says:

  Zo is het nou maar net.
  En ja, tuurlijk heb ik je gemist, jij brengt altijd een positieve noot mee en tovert zo een glimlach op vele gezichten, waaronder het mijne…. 😉 😀

 6. brigitte says:

  Dat is nu weer goed om te horen, maar ik kom ook graag bij jou langs hoor 😀
  Kom je binnenkort wel even van kantoor ophalen met de bus………………..
  Op naar de tandarts 😉

 7. Mickey S. says:

  Euhhh… welk kantoor? Ik zit gewoon aan een bureautje op de werkvloer hoor… Maarruhhh… kun je wel doen, wat zouden mijn collega’s jaloers zijn zeg!!! 😉

 8. brigitte says:

  Hahahhaha ook als we een endo bij je gaan doen??
  En okay dan pluk ik je achter je bureautje vandaan 😉

 9. Mickey S. says:

  Euhhh… dat klinkt wel link. Heb er niet veel verstand(skies) van maar het doet nu al pijn geloof ik…

 10. brigitte says:

  Ik zal heeeeeeeel voorzichtig met je zijn hoor want ik vind je wel lief en tenslotte mocht ik mee naar Ierland 😉 Next trip Italy okay en dan niet in je koffer 8)

 11. Mickey S. says:

  Sgoe… Comomeer? Toscane? Rome? Of toch het zuiden? Wel arm maar schitterend.
  😉 😀

 12. brigitte says:

  Ik wil graag naar Rome en naar Merano want daar is het heeeeeeel mooi 😉

 13. Bella says:

  De mening van anderen is in zovere belangrijk dat als het opbouwende kritiek is of positieve meningen of wat dan ook dat het stimuleren kan zijn…alle andere dingen van bemoeien en etc dat kan me ook gestolen worden! Iedereen denkt toch anders…

 14. Mickey S. says:

  Zo is het Bella, zelfs kritiek kan stimulerend werken als het inderdaad maar opbouwend gebracht wordt. 😉

 15. brigitte says:

  Merano ligt in de bloemenriviera en schijnt heel mooi te zijn 😀

  Ik ga even eten nu want het is al laat en het begint te knorren 😉

 16. Mickey S. says:

  Dan gaan we daar heen en zakken dan af de Toscane in.
  Eet smakelijk Bri!!!

 17. wat als het geen vreemden meer zijn.. 😕

 18. Mickey S. says:

  Dan moet je je gaan afvragen of deze persoon er wel toe doet. Jij weet wie je bent en jij weet waar je staat. Als jij het vertrouwen hebt doet de mening van een ander er niet toe. Weet dat ik achter je sta en dat ik niet alleen ben… 😉

 19. weet ik ook wel.. maar het erge is dat mensen je zo vreselijk *#(^% kunnen laten voelen erdoor…

 20. Mickey S. says:

  Ik weet niet hoe ik dat zeggen moet. Je moet proberen die mensen niet tot je door te laten dringen. Da’s niet makkelijk, dat besef ik ook wel maar dat jij je kl#te voelt, da’s precies wat ze willen. Laat ze niet winnen!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: