EINDELIJK!!!!!

Al sinds het begin van het A1GP seizoen zitten Jos Verstappen en Team Nederland er goed bij en laten ze zien dat er potentieel in het team zit. Alleen wilde het steeds net niet lukken om podiumposities te scoren.

Dit weekend stond, na 7 weken pauze, de race op het stratencircuit van Durban (Zuid-Afrika) op het programma en begon Team Nederland met een nieuwe race-engineer. Graham Taylor vertrok naar het nieuwe Super-Aguri F1 team en wordt vervangen door Bernard Freneix. Freneix doet direct goede zaken want het hele weekend is Jos snel en zeer te spreken over de handling van de auto.

De kwalificatie laat Jos’ beste resultaat van het seizoen zien en Team Nederland zal de sprintrace als vierde starten. Jos start wederom goed en pakt al bij de start Neel Jani van Team Zwitserland. Even lijkt hij door te kunnen stoten naar de tweede plek maar Robbie Kerr weet voor Engeland Jos ternauwernood achter zich te houden.
Als Kerr zich wat later verremt pakt Jos alsnog de tweede plek, achter Alexandre Premat (Frankrijk) en voor Thomas Enge (Tsjechië). Jos ziet dat Premat veel foutjes maakt en als de Fransman in de laatste ronde zo’n foutje maakt probeert de Nederlander te profiteren. De oranje bolide breekt echter iets uit waardoor de wagens elkaar raken. Premat kan doorrijden en pakt de winst maar Verstappen spint en laat de motor afslaan.

Het Nederlandse team is teleurgesteld en Jos baalt maar besluit met een open mind de hoofdrace in te gaan, waar hij vanaf de zestiende plek zal moeten starten. Jos heeft zijn inmiddels gebruikelijke superstart en komt na één rondje al als tiende door. In de derde ronde raken Phil Giebler (USA) en Will Davidson (Australië) elkaar en moeten de strijd staken. De safetycar komt in de baan om de twee auto’s te verwijderen en de kop van het veld en ook Jos Verstappen maken hun verplichte pitstop. De stops van Zwitserland en Frankrijk zijn verre van perfect en als de safetycar weer verdwijnt ligt Jos achtste, achter Zwitserland. Brazilië, Pakistan en Libanon liggen daar nog voor maar moeten hun stop nog maken.

De race kent een hectisch verloop maar Verstappen weet uit de problemen te blijven en schuift langzaam naar voren. Brazilië lijkt op regen te gokken en wacht lang met hun stop. Jos ligt dan vierde en als regen uitblijft weet hij dat een derde plek reëel is. Timo Scheider breekt in de eindfase zijn wielophanging waardoor Jos doorschuift naar de derde plek, achter Piquet jr. en Jani. Dan besluit Piquet jr. zijn stop te maken en ligt de oranje bolide tweede, vlak achter Neel Jani. Heel Nederland houdt zijn adem in als Jani in de laatste ronde remproblemen krijgt en Jos een aanval inzet op dezelfde plek waar hij eerder op de dag de strijd om de leiding verloor van Premat. Deze keer gaat het gelukkig goed en 3 bochten later haalt Verstappen niet alleen zijn eerste podium van het seizoen maar tevens zijn eerste overwinning sinds 1993.

De ban is gebroken!!! Dit smaakt naar meer!!!

Advertenties

Over Mike
Stapelgek op mijn Roosje en op onze lieve Quincy. Autosportfanaat. Gek op fotografie. Beetje raar maar wel.... nou ja, vul zelf maar in.

11 Responses to EINDELIJK!!!!!

 1. Bri says:

  Bastiaan zit om elf uur voor de buis 😀
  Wel super dit 8)

  Kusssssssssss en liefs van mij 😛

 2. Bri says:

  I’m a friend of Gizmo is echt helemaal super zeg 😛

 3. Ronny says:

  Zo gister avond in de re-live op de video maar even gekeken!! echt geweldig!! ondanks het slippertje in de sprint race 😀

 4. Marco Vonk says:

  Zat te balen aan het eind van de Sprint Race, maar de Hoofd Race vergoedde alles weer. Een super race gereden door “JOSS WILL ALWAYS BE THE BOSS”.

 5. Bri says:

  En toen was het tijd voor het sint-wokkerdewok-gourmet-pakjes-dobbel-geef-neem-ruil-pak uit-wissel-steel-smile-en veel bam bam logjeeeeeeeeee 😀

  Kussiesssssss Bri

 6. TJ says:

  Champione Champione Jos is de nr 1 😛 in Indonesie weer!!!

 7. Mickey S. says:

  Ik mag het toch sterk hopen TJ!!! 😉 😀 😀 😀 😀 😀

 8. olsenfan says:

  heej coole site ,
  kom ook eens naar mijn site http://www.olsenfan.web-log.nl
  als je wil kan je ook op me poll stemen xxx olsenfan doei ga naar me site he 😛

 9. Bri says:

  Kom je even een fijne avond toewensen. 😀
  en morgen een fijne dag okay 😉

 10. Mickey S. says:

  Hihihi, jij ook hoor Bri… ennuhhhh… hij staat er eindelijk hoor!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: