Porsche Carrera Cup 2006

2006
Vorig weekend is het DTM-spektakel weer van start gegaan. Diegenen die mij al wat langer kennen of volgen weten dat in een dergelijk weekend DTM vrijwel bijzaak is voor mij (niet helemaal hoor…) en dat de grote vraag altijd weer is: Wat gaat Christian Menzel dit weekend doen?

En ja, met het openen van het DTM-seizoen is ook de Porsche Carrera Cup weer van start gegaan.

Dit jaar start men ook in de Carrera Cup met de nieuwe 997 GT3. De auto is exact de gelijke aan de auto waarmee in de Super Cup (…met F1 in het bijprogramma) wordt gestreden op één uitzondering na. Maakt men in de Super Cup gebruik van koolstofvezel remschijven en daaraan aangepaste hoofdremcylinders, in de Carrera Cup worden de gewone stalen schijven gebruikt.

Naast een aantal recidivisten zoals vice-kampioen Nicolas Armindo en Richard Lietz is ook een reeks nieuwe (oude?) namen te bewonderen in deze prachtige serie die vorig jaar, nog met de oude 996 GT3, een overgangsjaar kende. Van de “nieuwkomers” vallen vooral de namen van Uwe Alzen (ex-DTM) en Bernd Maylxe4nder (ex-DTM en F1-safetycar) op. Beiden zijn ex-Carrera Cup kampioenen (Alzen in ’92, Maylxe4nder in ’94) en zullen gegarandeerd voor vuurwerk gaan zorgen.

Het team
Mijn bijzondere belangstelling gaat natuurlijk uit naar Tolimit Motorsport. Het kampioensteam uit Lohne zal dit jaar 3 auto’s op de baan brengen.
Met startnummer 46 zien we Richard Lietz (Oos) zijn derde seizoen in gaan. Met startnummer 45 zal Hannes Plesse (Dui) zijn Porsche Cup debuut maken. En, oh ja, met startnummer 44 (?!?) zal regerend kampioen Christian Menzel zijn titel gaan verdedigen….

Regerend Kampioen Christian Menzel met startnummer 44

Waarom startnummer 44? Hoewel Christian hiermee geen moeite heeft (Hij heeft een hekel aan de 1. Bijgeloof?) is het voor de sponsors wel een beetje zuur dat zij hun namen niet zullen zien op een auto met startnummer 1, iets wat men eigenlijk wél had verdiend. Echter is de Porsche Carrera Cup, samen met NASCAR, een van de weinige series waar de regerend kampioen niet met startnummer 1 rijdt, tenzij hij in het UPS Porsche Junior Team zit. Reglementair is het zo geregeld dat startnumers 1 & 2 exclusief voor dit team (het Porsche-opleidings-fabrieks team) zijn gereserveerd.

links Christian Menzel, rechts Richard Lietz. Voor het derde jaar teamgenoten

Hockenheim
De openingsrace op de hockenheim Ring was niet geheel bevredigend. Met een vierde plaats, ondanks versnellingsbakproblemen, mocht Lietz zich nog enigszins tevreden stellen. Menzel kende een zwart weekend en kreeg de (Michelin)banden niet aan het werken. Zelfs gooien en smijten in de race konden niet zorgen voor noemenswaardige slijtage aan de banden. Hoewel dit positief lijkt te klinken is dit natuurlijk niet goed. De grip van de auto ontbrak en de regerend kampioen kwam niet verder dan plaats 8. Hannes Plesse moest zich, na een tumultueuze start, met plek 27 tevreden stellen.

Het frustrerende voor Menzel is dat de oorzaak voor de problemen vooralsnog niet beredeneerd konden worden. Laten we hopen dat men de oorzaak van het probleem weet te vinden en dat Christian zijn titel kan gaan prolongeren.

Wij zullen hem uiteraard weer gaan toejuichen en wel in Oschersleben, Nxfcrburgring en, uiteraard, Zandvoort!!!

 

Advertenties

Over Mike
Stapelgek op mijn Roosje en op onze lieve Quincy. Autosportfanaat. Gek op fotografie. Beetje raar maar wel.... nou ja, vul zelf maar in.

16 Responses to Porsche Carrera Cup 2006

 1. Daantje says:

  wauw je bent er dus nog druk mee!! hihi

  voor jou knufffffffff

 2. Mickey S. says:

  Thnx!!! Die gaan smaken. Nog niet Daantje maar dat duurt niet meer lang…

  Knuffffkussss….

 3. berry says:

  Leuk introductie, en ook voor kenners leuk om te lezen! Ik blijf jou en manzel volgen!

 4. dopje says:

  Je weet het he!, ut is nie zo mijn ding, maar wel leuk om weer een nieuw logje te zien. Dat betekent dat je weer uit je inspiratiedip bent. 😀

 5. Mischa says:

  Kijk hijs weer volop bezig met loggen
  En de mooie pet staat er ook weer op 😀 😀
  Ging je nog naar Z’voort ??

 6. Mickey S. says:

  Uiteraard. Twee keer zelfs, dit jaar. Hoop jou daar ook nog te zien!!! Heb je niets te doen? 😉 😀

 7. Bri says:

  In Zandvoort zijn wij er ook bij 😀

  () ()
  ( ‘.’ )
  (“)_(“) Heel veel liefs en fijne Paasdaagjes !!

 8. dopje says:

  (ik heb je gewaarschuwd 😉 )
  Hele fijne paasdagen toegewenst 😀
  liefss dopje

 9. Bellzzz says:

  Fijne dagen MickeyS

  xx Belzz

 10. Roos says:

  Tot in zandfoort 😉

 11. Bellzzz says:

  Lief dat je mijn zussie hebt gefeliciflapssss…

  xXx thanks MickeySSS

  knuf Belzz

 12. kuifje says:

  hahaha Bella….bedankt hoor Mickey!!! ben vandaag nog steeds jarig 8)

 13. heey heey, ik heb ff ene logpauze, ik log alleen nog op bovenstaande FOTOlog (zie link)

 14. Jenn says:

  Leuk logje! Heel veel plezier in Oschersleben, Nxc3xbcrburgring en Zandvoort! Enne… nog hartelijk bedankt voor je felicitatie op mijn log! 😀

 15. Daantje says:

  jij bent getagged..jajaja!! klik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: