Jeroen Bleekemolen vervangt Jos Verstappen voor A1 Team Nederland

In grote lijnen waren Jos Verstappen en A1 Team Nederland er al uit voor het komende A1GP seizoen maar gisteravond zijn Huub Rothengatter, Jan Lammers en Bruce Holmes, CEO van A1GP, er niet in geslaagd om tot een overeenkomst te komen.

Het grote breekpunt was een garantie die namens Jos Verstappen door Huub Rothengatter werd geëist. Huub’s argument was: “we willen de ‘hassle’ (gedonder) van vorig jaar voorkomen”. De vraag van Jan Lammers was: “Huub leg me eens uit, bedoel je met het feit dat Jos weer populair is, een race heeft gewonnen en bijna 1 miljoen dollar op de bank heeft, gedonder of ‘ hassle’?” Hier kwam een ontwijkend antwoord op. Toen de vraag van Jan: ” Huub wat doe je liever, weer een seizoen zoals vorig jaar, of niet rijden?”. Huub antwoordde: “niet rijden”. Duidelijke taal.

Ja, A1Team Nederland had achterstand met de betalingen en ja, alles is inmiddels wel betaald, bijna 1 miljoen dollar.

Nu eiste het kamp Verstappen een garantie van A1 Team Nederland en/of de A1GP Organisatie. Hierop vertelde Bruce Holmes dat het contract tussen Verstappen en A1 Team Nederland de garantie moest zijn en dat A1GP bereid was om mee te tekenen ofwel als organisatie garant te staan. Dit was niet voldoende voor Huub Rothengatter en ook een direct telefoongesprek van Bruce Holmes met Jos mocht niet baten.

Jos heeft veel voor A1GP gedaan en A1GP veel voor Jos, het totale gebrek aan waardering en vertrouwen van de kant van Rothengatter en Verstappen zorgde voor de breuk.

Jan Lammers:” Ik vind het echt verschrikkelijk jammer en ook waardeloos voor de fans van Jos maar we moeten eerlijk zijn, dit is ook Jos en als je een fan van Jos bent moet je ook een fan van Huub Rothengatter zijn. Vorig jaar heb ik als eerste Jos gebeld om hem in de auto te krijgen en daar hebben we allemaal veel plezier aan beleefd, maar ik heb ook enthousiasme en passie nodig, het gaat nu alleen maar over geld”.

“Onze focus is nu gericht op het maximaal presteren voor het grote publiek we willen nog steeds als A1 Team Nederland goed presteren. Die moeilijke opdracht heeft nu reserve rijder Jeroen Bleekemolen maar we hebben het volste vertrouwen in Jeroen’s capaciteiten. Het zou tenslotte niet de eerste keer zijn dat hij een race in Zandvoort wint”.

“Het Circuit Park Zandvoort ligt er werkelijk prachtig bij en natuurlijk zullen we Jos gaan missen maar we verwachten toch op een prachtig spektakel!”

Bron: http://netherlands.a1gp.com/index.php

Belachelijk gewoon, Welke wergever geeft nou een bankgarantie voor een jaarsalaris af? De mijne niet in ieder geval. Deze bankgarantie, zoals geëist door het Verstappen-kamp zou bovendien ook het team nog eens financiëel verlammen.

Wij gaan dus komend weekend met heel aanwezig Nederland, in oranje gehuld, juichen voor Jeroen Bleekemolen!!!

GOOO JEROEEEEEEEEN!!!!!!!!!!

Jos?

Jos wie?

 

Advertenties

Over Mike
Stapelgek op mijn Roosje en op onze lieve Quincy. Autosportfanaat. Gek op fotografie. Beetje raar maar wel.... nou ja, vul zelf maar in.

5 Responses to Jeroen Bleekemolen vervangt Jos Verstappen voor A1 Team Nederland

 1. Anne-Mieke says:

  Een beetje moe word ik toch wel van die man.
  Sorry, maar geef mij Robert Doornbos maar de heren Cordonell.

  Groetjes

 2. Claudia says:

  Hoorde het “nieuws” over dhr. Verstappen/….wolf vanochtend op de radio. Sneu hoor…pfff…
  Ennuh die foto is wel heel erg leuk….krijg de smile ff niet van mijn gezicht af.

 3. Mickey S. says:

  @Claudia: Tja, als ik maar kwaad genoeg ben krijg zelfs IK photoshop onder de knie!!! ;-))

 4. Roos says:

  GOOO JEROEEEEEEEEN!!!!!!!!!!

 5. Ronny says:

  Wat een … lees je van de week in een interview met dhr Verstappen “Nu geniet ik van de A1 Grand Prix. Dat vind ik veel leuker” en dan lees je f***ing nog geen 2 dagen later dat hij het laat afweten om een paar centen. Dan kan je jezelf toch niet serieus meer nemen.

  Ik moest dan ook erg hard lachen om de opmerking van Jan Lammers “maar ik heb ook enthousiasme en passie nodig, het gaat nu alleen maar over geld”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: