Boek uit…

Zojuist heb ik de laatste pagina gelezen van Extreem Luid & Ongelooflijk Dichtbij…

Jonathan Safran Foer – Extreem Luid & Ongelooflijk Dichtbij

Extreem Luid en Ongelooflijk DichtbijOskar Schell is uitvinder, sieradenontwerper, amateur-entomoloog, francofiel, slagwerker, verwoed schrijver van fanmail, pacifist, archeolooog van Central Park, romanticus, Groot Ontdekkingsreiziger, juwelier, acteur (Yorick in de schoolvoorstelling van Hamlet), inconsequent veganist, verzamelaar van: zeldzame munten, vlinders die een natuurlijke dood zijn gestorven, Beatles-spullen, miniatuurcactussen en halfedelstenen. Hij is negen jaar

Oskar heeft zijn vader verloren bij de aanslagen op het WTC in New York. In zijn vaders kledingkast vindt Oskar een vaas, en wanneer hij die per ongeluk laat vallen ontdekt hij een vreemd uitziende sleutel. Dan begint de jonge Oskar een zoektocht die hem door de stad New York zal voeren, in een poging betekenis te geven aan de zinloze dood van zijn vader.

Ik vond dit een mooi boek al kan ik niet precies omschrijven waarom. De zoektocht van Oskar naar het hoe en waarom achter zijn vaders dood is op een otroerende en soms grappige wijze beschreven. Dit boek is zeker een aanrader.

Ik ben altijd wel weer op zoek naar nieuwe boeken en schrijvers. Een genre waar ik al jaren veel plezier aan beleef is de literaire thriller.

Anthos is een uitgeverij die zich specialiseerd in dit genre en ik heb dan ook al heel wat uit hun fonds gelezen (ook het bovenstaande Extreem Luid & Ongelooflijk Dichtbij wordt door hen uitgegeven) dus toen ik de beschrijving las van Simone van der Vlugt’s Schaduwzuster heb ik geen moment geaarzeld dit boek aan te schaffen.

Simone van der Vlugt – Schaduwzuster

Marjolein is een betrokken, bevlogen docente op een zwarte middelbare school in Rotterdam. Ondanks het begrip en inlevingsvermogen dat ze altijd toont voor haar leerlingen, maakt ze op een dag ook de andere kant van het onderwijs mee; ze wordt tijdens de les bedreigd door een van haar leerlingen.

Vanaf dat moment verandert haar leven totaal. Ze komt tussen twee vuren te staan, met aan de ene kant de loyaliteit die ze voelt naar de school toe, en aan de andere kant haar angst voor de bedreigingen die door blijven gaan. Maar wie heeft het nu precies op haar gemunt, en tot hoever wil diegene gaan?

Ik ben benieuwd naar dit boek. Afgaande op de recensies die het heeft gekregen heb ik er alle vertrouwen in.Ik zal jullie, als ik het uit heb, mijn mening geven.

Advertenties

Over Mike
Stapelgek op mijn Roosje en op onze lieve Quincy. Autosportfanaat. Gek op fotografie. Beetje raar maar wel.... nou ja, vul zelf maar in.

2 Responses to Boek uit…

  1. Daantje says:

    ik ben benieuwd, maar iets zegt me dat we dit nog wel te horen krijgen ;-)) lees ze! knufffffffffff

  2. Daantje says:

    ben nr 1 en 2?? sjeee! fijne weekend! knufffff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: