Vijverberg dag @ TT-circuit Assen

Al van de zomer had ik eens aan Theresia Balk gevraagd of er een mogelijkheid bestond om eens met haar mee te rijden. Dat kon maar dat zou pas na het seizoen plaatsvinden.

Gisteren was het dan zover. Lang naar uit gekeken, eindelijk gekomen. Samen met Frank, die zaterdag al naar mij toe was gekomen, toog ik welgemoed richting het hoge noorden. Al onderweg kwamen wij de eerste busjes tegen met racewagens erachter en dus kregen we een mooi voorproefje van wat er op de baan zou verschijnen.

Om elf uur draaiden wij de paddock op en al gauw vonden we Theresia en haar zus, die ook net aan waren gekomen. We waren dus mooi op tijd om de pitbox te helpen inrichten, iets wat ik altijd weer met plezier doe. Ondertussen hielden we in de gaten wie er allemaal aankwamen. Daarbij ontstaat altijd een sfeertje waar ik erg van kan genieten.

Rond half twaalf kwam de auto aan en druppelden zo langzamerhand ook de gasten binnen, het zonnetje brak door en de stemming kwam er steeds lekkerder in. Dit beloofde een mooi dagje te worden.

Met man en macht wordt er gewerkt om de auto klaar te krijgen. Nadat het probleempje met de lege accu snel was opgelost moesten de gordels aan de passagierskant nog gemonteerd worden en dat bleek minder makkelijk dan oorspronkelijk gedacht. Maar uiteindelijk werd alles opgelost en konden Patrick (Theresia’s teamgenoot, die ook een deel van de ritten voor zijn rekening zou nemen) en Theresia hun installatieronde aanvangen.

Theresia als passagier van Patrick. Vreemd gezicht.

Het was een raar gezicht om haar op de passagiersstoel te zien zitten maar ze wilde zich ervan overtuigen dat alles in orde was voordat de echte passagiers in zouden stappen. Hulde!!!

Toen alles oké was bevonden was het tijd om de eerste passagier in te snoeren en de baan rond te sleuren. Het plan was om iedereen 3 rondjes mee te nemen en dat zou qua tijd goed uitkomen. Er moest een half uurtje worden in geruimd voor een test die Theresia zou doen met de auto waarmee ze volgend jaar op de grid hoopt te staan maar qua tijd paste dat allemaal.

Patrick nam het eerste deel voor zijn rekening en had er erg veel lol in. De gezichten van diegenen die uit de auto kwamen sprak boekdelen, dit was een erg gave ervaring.

Na ongeveer een uur was het de beurt aan Theresia om de gasten te vermaken en dat was natuurlijk waar ik op had gewacht. Ondertussen bleek dat een oude Ford Escort motorproblemen had waardoor er een oliespoor was ontstaan op de baan. Dit moest natuurlijk worden opgeruimd en omdat het in deze tijd van het jaar vroeg donker wordt kon de organisatie niet besluiten de sessie te verlengen. Dit betekende dat de overige ritten met 1 rondje moesten worden ingekort.

Dit mocht voor mij, en voor Frank, die ook nog niet was geweest, de pret echter niet drukken en we hebben dan ook lol voor 10 gehad.

Frank in de auto bij Theresia.

Ooit ben ik al eens mee geweest maar dat is toch al gauw weer zo’n 20 jaar geleden en ik was dus ff vergeten hoe groot deze kick is. Eerder al had ik aangegeven niet bang te zijn en gevraagd of ze het onderste uit de kan wilde halen. Rekening houdend met het extra gewicht heeft ze dat ook zeker gedaan en we waren in de twee rondjes die ik meereed dan ook zeker niet de langzaamste op de baan. Een Porsche niet uit het oog verliezend slaagde ze erin een formule 3 rijder met GP2 ervaring voorbij te rijden. Dit gaf natuurlijk een extra lekker gevoel.

Mickey snoert zich strak in, géén overbodige luxe....

De vette grijns bij terugkeer ligt verborgen onder de balaclava maar de ogen vertellen het verhaal.

Meerijden met een coureur in een speciaal voor de racerij geprepareerde auto is ALTIJD een belevenis. Maar meerijden met een coureur met wie je het hele seizoen bent opgetrokken maakt deze belevenis nog wat specialer. Jullie kunnen je dus voorstellen dat mijn weekend meer dan geslaagd te noemen is. De vette grijns die op mijn gezicht lag is dan ook de rest van de dag niet meer verdwenen.

Bij onze terugkeer in de pitstraat (van, gokje, 120+ op het laatste moment terug naar de verplichte 40 is een belevenis op zich…) stapte niet alleen ik maar ook Theresia uit. Patrick zou nog een laatste sessie doen met een paar mensen terwijl Theresia zich ging voorbereiden op de test met de BMW 120D.

Theresia rijdt de box uit voor haar debuut met de BMW 120D.

De test was zeker geslaagd en het plezier dat ze erin had was zo zichtbaar dat het oversloeg op iedereen die haar volgde. Dit smaakte zeker naar meer en ik hoop dan ook deze snelle dame in 2008 in deze klasse terug te gaan zien.

Advertenties

Over Mike
Stapelgek op mijn Roosje en op onze lieve Quincy. Autosportfanaat. Gek op fotografie. Beetje raar maar wel.... nou ja, vul zelf maar in.

One Response to Vijverberg dag @ TT-circuit Assen

  1. Maurice says:

    He Mickey,

    Alles goed met je? En in Rotterdam?
    Leuke belevenis met die BMW! Lijkt me idd supergaaf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: