Een mooie maar koude dag in Assen

In het winterseizoen is het een stuk rustiger op het gebied van de autosport. Maar gelukkig kent Nederland, onder de vlag van het Dutch National Racing Team alweer sinds jaar en dag het Winter Endurance Kampioenschap, tegenwoordig omgedoopt tot Winter Endurance Series maar in de volksmond nog altijd bekend als “het WEK”.

Deze races, waaraan vrijwel alles deelneemt dat op 4 wielen staat, worden traditiegetrouw verreden op de eerste zondagen van de maanden november, december, januari, februari en maart. De sfeer is ongedwongen en bijna alles, inclusief pitstraat, is voor het publiek toegankelijk waarbij de toegang ook nog eens vrij is. Veel teams gebruiken dit kampioenschap als een test, om te zien waar de auto staat die in het normale seizoen zal worden ingezet. Anderen hebben er gewoon lol in en willen zoveel mogelijk kilometers maken.

Afgelopen weekend stond in het teken van de jaarlijkse race op het TT-circuit van Assen en dus werd de neus van de Fietstas noordwaarts gericht. Zo’n 22 jaar was ik niet op dit circuit geweest maar sinds afgelopen jaar ben ik er inmiddels bijna kind aan huis. Koud was het wél maar gelukkig was en bleef het droog en bleef verdere sneeuw achterwege. De sfeer was wederom heerlijk en een aantal gesprekken waren, zacht gezegd, zéér interessant.

Heel tevreden was ik deze keer niet over mijn foto’s maar gelukkig heb ik toch een aantal mooie plaatjes weten te selecteren welke natuurlijk, zoals altijd, weer hier te vinden.

Een voorproefje:

Suzanne Jager: Harder's Plaza Suzuki Swift

Advertenties

Over Mike
Stapelgek op mijn Roosje en op onze lieve Quincy. Autosportfanaat. Gek op fotografie. Beetje raar maar wel.... nou ja, vul zelf maar in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: