Dagje België met Bri

Al langer wilde ik een keer een dagje mee met Brigitte en gisteren was het zover. Op het programma stond een rit naar Gent en Zeebrugge.

Door een wat rommelige start met flink wat onduidelijkheden konden we pas laat op weg naar België en dat ging nog een consequentie krijgen. Eenmaal op weg kreeg Bri al een telefoontje dat het eerste schip, dat in Gent lag, eerder klaar was en graag wilde vertrekken. Maar ja, de vrachtwagen waarmee we op weg waren loopt nu eenmaal niet harder dan 86 km p/u en dus konden we niet veel doen.

Dat men op het MS Carla niet voldoende geduld had bleek bij aankomst op een zeer lege kade. Jammer dan. Dus trokken wij vrolijk op weg naar Zeebrugge. Voor Bri normaal gesproken een bekend ritje maar… al kletsend ging het dus niet helemaal goed en zaten we ineens midden in Brugge. Hmmm…. draaien dan maar maarja, met een vrachtwagen is dat niet zo simpel als met een personenauto. Waar zijn die rotondes, waar je normaal mee dood gegooid wordt, als je ze nodig hebt?

Met behulp van de Tomtom en de borden kwamen we tenslotte toch de stad weer uit en vonden we (Brigitte vooral) moeiteloos de weg naar de haven, alwaar we ons eerst moesten melden en een toegangspasje kregen voor de kade.

Aan die kade lagen 3 schepen en op weg naar de gate (die aan de overkant ligt) probeerden wij te ontdekken welk schip we moesten hebben. Bri dacht dat we de zwarte moesten hebben en ik gokte op de oranje. Uiteraard bleek het grijze schip de Asian Breeze te zijn.

Na gelost te hebben met hindernissen (immers, de pallets voor Gent moesten eerst aan de kant en de bemanning was ook al weinig behulpzaam), ons te hebben verwonderd over het Belgische personeel dat de auto’s aan boord reed en nog nooit een vrouwelijke chauffeur leek te hebben gezien en voor het tekenen van de vrachtdocumenten een bezoekje te hebben gebracht aan het onderkomen van de Chief Engineer (waar ook meteen personeelsleden naar binnen kwamen die daar verder niets te zoeken hadden en de C/E meteen MIJ begon aan te spreken ipv van Brigitte) konden wij eindelijk weer vertrekken richting Nederland.

Op de terugweg besloot Bri via Zeeland te rijden en dus voerde de weg ons door de Westerscheldetunnel en over de Zeelandbrug, wat mooie beelden opleverde. Ook mooi was de Starfighter die we onderweg tegen kwamen en de mooie bloemenvelden die in bloei stonden.

Om acht uur waren we weer in Spijkernisse en nadat we alle spullen weer in Bri haar auto hadden gelegd en de sleutels en papieren binnen hadden gedropt gingen we op weg naar Charlois alwaar we de plaatselijke chinees met een bezoekje vereerden.

Het opeten van deze heerlijke maaltijd deden we bij mij thuis alwaar het nog steeds zó lekker was dat we de eettafel lekker buiten hebben gezet en daar heerlijk hebben gegeten.

Tegen tienen toog Bri weer huiswaarts alwaar haar nog een verrassing stond te wachten.

Proficiat “oma”!!! ;o))

Uiteraard heb ik ook even geholpen met laden... ;)

Laden voor Gent en Zeebrugge...

...en onderweg!!!

Gelukkig lag de Asian Breeze nog wél in de haven.

De oprit van de Zeelandbrug.

...en op de brug zelf!!!

...spelen met camera en spiegel!

Deze Starfighter lijkt wel op te stijgen.

Prachtige gekleurde bloemenvelden.

Advertenties

Over Mike
Stapelgek op mijn Roosje en op onze lieve Quincy. Autosportfanaat. Gek op fotografie. Beetje raar maar wel.... nou ja, vul zelf maar in.

4 Responses to Dagje België met Bri

 1. Bri... says:

  Heeey Mike,

  leuk logje.. het was een gezellig dagje, ietwat chaotisch door de hindernissen, maar dat gaat nu eenmaal gepaard met scheepsbevoorrading… vond het gezellig dat je een dagje mee was, en wat mij betreft voor herhaling vatbaar…

  De verassing thuis.. hihi.. maakt het goed.. dus in huize Bri.. beschuit met muisjes ;D

 2. Natazz says:

  Ohh wat leuk zeg een dagje met Bri opstap, zo kom je nog eens ergens.
  Had je stiekem zelf niet een stukje willen rijden? 😉

 3. Mickey S. says:

  @Bri: Ik ga graag nog een keer met je mee. Ik heb een hele leuke dag gehad en me, daar in Zeebrugge, suf gelachen om die Belgen… WHAHAHAHAHA!!

  Beter beschuit met muisjes dan beschuit met gerbils… ;o))

  @Natazz: Ja natuurlijk wel maar helaas ontbreekt mij de vereiste toevoeging op het roze pasje. Ik heb mij eventjes vermaakt met de heftruck en daarvoor ben ik dan weer wxc3xa9l gekwalificeerd… ;o))

 4. Marika says:

  Dus je mocht een dagje mee op de vrachtwagen? Leuk verslag en die ‘starfighter’ stond hopelijk op een standaard? :o)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: