Heerlijk weekendje Assen

Afgelopen zaterdag ben ik om zes uur in de auto gestapt op weg naar Assen. Rond kwart over acht kwam ik aan op het TT-circuit, dat nu een stuk leger was dan exact een week ervoor, toen de TT plaats vond. ;o))

Op het programma stond het Dutch Power Pack. Dit zijn de nationale Nederlandse raceklassen, die ook te zien zijn voor de Formule 1 uitzendingen. Voor mij gaat het natuurlijk vooral om de Toerwagen Diesel Cup, waarin Theresia en Ben uitkomen met een BMW 120D.

Na de jubileumraces, waarin het team werd geplaagd door remproblemen, ontstond het gevoel dat ze wel eens in staat zouden kunnen zijn om in de top tien te kunnen rijden, wat hier en daar tot wat gegniffel leidde, immers, in de Suzuki Cup reed Theresia ook slechts achteraan mee. En als ze dan al top tien zouden rijden dan zou dat toch vooral door Ben komen.

Hoe anders zouden dingen lopen. Zaterdagmorgen stonden vrije training en kwalificatie voor de deur maar na de vrije training klaagde Theresia over een gebrek aan vermogen bij het uitkomen van de langzame bochten. Geconcludeerd werd dat de eerste trap van de turbolader de geest had gegeven. Gelukkig had de tuner er nog een op voorraad alleen ontbrak de tijd om die nog vóór de kwalificatie te monteren. Hierdoor kwam Ben niet verder dan de 17de tijd, iets wat toch wel teleurstellend was, gezien de optimistische verwachtingen voorafgaand aan het weekend. Voor eerder genoemde criticasters echter een bevestiging.

Aangezien de eerste race pas om half vijf zou starten was er na de kwalificatie tijd om de turbo te wisselen en het technisch team krijgt hierbij een hele dikke pluim want zij kregen het ruimschoots voor elkaar en dit zonder schroefjes over te houden… ;o))

Ben startte de race en deed dat weer op weergaloze wijze door direct 3 plaatsen goed te maken alvorens klem te komen zitten achter een buiten mededinging meerijdende Honda Civic. Hierdoor werd veel tijd verloren en toen Ben een gaatje zag en er in wilde duiken werd hij bruut geblokt door de man die eerder beloofde niemand te zullen hinderen. Om contact te vermijden remde Ben hard en raakte in een spin. Gelukkig kon hij direct zijn weg vervolgen en wist niet alleen het gat dicht te rijden maar kwam er uiteindelijk ook voorbij om zo de tiende plek te pakken. Theresia wist deze plek met mooie regelmatige rondetijden te consolideren en zo werd de eerste top tien finish een feit.

Op zondag kwam ook ex Gouden Kooi bewoonster Lieke het team toejuichen en zij bracht geluk. Na de start raakte Ben in een mooi gevecht verzeild en zat met een grote grijns aan het stuur. Het gevecht wist hij in zijn voordeel te beslissen en wist daarna ook het gat naar zijn voorgangers vrijwel te dichten. Na de pitstop ging ook Theresia erg hard en wist zo ook nog 2 posities goed te maken, iets wat deze snelle dame een grijns van oor tot oor opleverde. Uiteindelijk wist zij de auto als negende over de finish te brengen en waren de criticasters de monden gesnoerd.

Het grootste compliment kwam echter van de mensen van Achterberg, de tuner van de BMW’s, die het team steeds met raad en daad terzijde stond. Zij riepen lachend dat ze vanaf nu niets meer zouden vertellen omdat het team te hard ging.

Het hele team was dan ook in een uitgelaten stemming en viel elkaar keer op keer in de armen. De grijnzen van Ben en Theresia zijn volgens mij nog steeds niet van hun gezichten te poetsen en de barbeque na afloop, verzorgd door Abracadabra smaakte deste beter!!!

Theresia, met nieuw helmdesign, wacht met Lieke op de rijderswissel op zondag…

 

Theresia was, vooral op zondag, heel snel onderweg…

 

De Olympia Golf, later een prooi voor positie voor Theresia, gaat even door de grindbak tijdens de kwalificatie…

 

Theresia achtervolgt Liesette Braams om haar daarna op een ronde te zetten…

 

Uitslag van de 100 minuten race op zaterdag…

 

….en die van de 50 minuten race van zondag!!!

 

Advertenties

Over Mike
Stapelgek op mijn Roosje en op onze lieve Quincy. Autosportfanaat. Gek op fotografie. Beetje raar maar wel.... nou ja, vul zelf maar in.

2 Responses to Heerlijk weekendje Assen

  1. Marika says:

    Jammer dat die kwalificatie de mist in ging, maar ja niks aan te doen. Mooi dat ze het later toch nog goedgemaakt hebben, mooie foto’s heb je ervan gemaakt. En ook nog een BBQ daarna, da’s helemaal goed. 😉

  2. Andrxc3xa9 ter Velde says:

    Hey hey hey, hoe kan op een foto die niet door jou gemaakt is (je staat er namelijk zelf op) wel jouw naam staat???? hxc3xa8? hxc3xa8? hxc3xa8?

    hihi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: