Vallei der Koningen

Ik lees op dit moment “Vallei der Koningen” van meesterverteller Wilbur Smith.

Vallei der Koningen

Vallei der Koningen

Het Oude Egypte, land van farao’s en sfinxen, een koninkrijk dat lijkt te zijn gebouwd op gouden grond. Een legendarischrijk dat wordt verscheurd door hebzucht en wordt geleid door een verzwakte dynastie.

In de mooie, rijke stad Thebe is het feest van Osiris in volle gang. De volgelingen van de farao eren er hun leider, maar de slaaf Taita – een wijze en getalenteerde eunuch – ziet in deze farao een zwakke leider die het land en zijn bewoners alleen maar kan schaden. Met enkele medestanders probeert Taita het land van de ondergang te redden. Een heroxefsche strijd brandt los…

Vallei der Koningen speelt zich af in een tijdperk vol pracht en praal. Het klassieke gevecht tegen de heersende macht wordt vol drama en avontuur beschreven. Vallei der koningen is een magnifiek avontuur waarin Wilbur Smith eens te meer aantoont dat hij de meester is van de grote, epische romans.

Ik ben al een aantal jaren een fan van Wilbur Smith, die niet voor niets de eretitel Meester Verteller heeft gekregen. Smith is in staat om je mee te voeren in de verhalen die hij vertelt, verhalen die zich overwegend in Afrika afspelen. Vallei der Koningen is het eerste deel uit een reeks van vier. De overige delen zijn getiteld: “Het Koningsgraf”, “Magiër” en “De Elfde Plaag”. Saillant detail is dat “Vallei der Koningen”, “Magiër” en “De Elfde Plaag” zich een kleine 2000 jaar voor Christus afspelen maar “Het Koningsgraf” gesitueerd is in de huidige tijd en vertelt over de speurtocht in Ethiopië naar het graf van farao Mamose, aan de hand van Papyrusrollen die zijn geschreven door Taita, de slaaf van koningin Lostris en de verteller van “Vallei der Koningen”.

Deze reeks is voor de literair onderlegden onder ons een absolute aanrader.


Advertenties

Over Mike
Stapelgek op mijn Roosje en op onze lieve Quincy. Autosportfanaat. Gek op fotografie. Beetje raar maar wel.... nou ja, vul zelf maar in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: