Het is me een bevalling van jewelste…

…maar ik kan in ieder geval wat.

Vandaag ben ik lekker bezig geweest met de styling van mijn blog. Helemaal 100% ideaal is het nog niet maar ik hoop dat Weblog gauw meer thema’s beschikbaar gaat stellen. Binnen de mogelijkheden die ik heb ben ik wel tevreden met wat ik nu heb neergezet maar ik was ondertussen ook hier bezig en dat komt veel dichter in de buurt van wat ik wil.

Nog niet alles is al werkzaam. Zo kunnen er nog geen berichten gexefmporteerd worden. Volgens Weblog heeft dit te maken met met feit dat de plug-ins nog niet zijn gexefnstalleerd. Eerst willen ze alles goed werkend hebben en pas dan gaan ze verder kijken. Logisch ook wel want nog steeds kunnen velen niet bloggen.

Ook vind ik het nog lastig om oude berichten opnieuw te stylen. Ik ben een pietje precies en een bericht moet er bij mij onberispelijk uitzien. Maar ik ben vanmiddag wel anderhalf uur met een bericht bezig geweest en ik krijg het gewoon niet zoals ik het wil hebben. Verander ik het ene dan staat iets anders ineens weer niet goed. En als ik dát dan weer goed heb is het ene weer gemuteerd. Het waarom is mij een raadsel maar ik raakte er zo gefrustreerd van dat ik dat voorlopig maar even heb opgegeven.

Ook werd ik vanmiddag ineens een paar keer geconfronteerd met de mededeling “Bad Gateway”. Met andere woorden, het systeem is ook nog niet helemaal stabiel. Wat ik nog erger vond is dat ik ineens 83 berichten in de prullebak terug vond. Wel weer goed dan dat die functie er is want voor het zelfde geld was ik al die berichten kwijt geweest en dat had ik erger gevonden. Nu was het een kwestie van alles weer terugzetten.

De verschillen met Typepad? Nou ja, van wat ik zo al heb gezien vind ik de dashboard navigatie functie een stuk beter dan die bij Typepad. overzichtelijker in ieder geval. Wat ik wel mis is de welkomsttekst functie. Natuurlijk, dat is goed op te lossen met de “sticky” functie maar daarmee blijft de tekst eruit zien als een bericht. In de welkomsttekst functie zag het er ook echt uit als een welkomsttekst, dus zonder een publicatiedatum en het aantal reacties (0) erboven. Wellicht gaat deze functie nog komen maar voorlopig werkt het zo ook.

Al met al ben ik, gezien de nu nog wat beperkte mogelijkheden, wel tevreden met het resultaat tot nog toe. Het team van Weblog heeft nog een hoop werk liggen voordat alle blogs weer up and running zijn. Bij mij missen overigens nog steeds alle reacties maar men heeft mij verzekerd dat ook dat allemaal nog in orde gaat komen.

Vertel me wat jullie er tot nog toe van vinden.

Advertenties

Over Mike
Stapelgek op mijn Roosje en op onze lieve Quincy. Autosportfanaat. Gek op fotografie. Beetje raar maar wel.... nou ja, vul zelf maar in.

6 Responses to Het is me een bevalling van jewelste…

 1. chris says:

  hoi mike, het ziet er mooi uit hoor, en wat een eer dat ik bovenaan sta in je favoriete links. (en nu niet zeggen dat het op alfabet is, laat mij maar in die waan haha)
  Ik zie je op zandvoort

 2. Mike says:

  Ik laat je in die waan Chris! Zie je “thuis”. 😛

 3. Aline says:

  Gefeliciteerd… ben benieuwd hoe lang het duurt voor echt iedereen over mag…

 4. hannekelive says:

  kom hier even via facebook naar je weblog kijken, ziet er goed uit.
  ik ben ook wel redelijk tevreden met de nieuwe software, maar vlekkeloos is het nog lang niet, daarom blijf ik zolang nog op mijn uitwijkpost.

 5. Mike says:

  Nou ja, ik dacht een beetje van beiden te doen maar dat heeft niet zoveel zin. Ik wacht gewoon af en importeer dan alle berichtjes hierin.

  Dat het niet allemaal in 1x goed zou gaan werken was ook wel te verwachten. De kinderziektes moeten er eerst uit. Gebeurde na elke migratie. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: