Een zonnige lentedag in Rotterdam

Het zal niemand zijn ontgaan dat het afgelopen zondag een heerlijke dag was. Samen met maatje Peter toog ik op de fiets naar de stad om daar wat foto’s te maken. Peter en ik delen een voorliefde voor boten en schepen dus zou dat ook het hoofdonderwerp gaan worden.

Genietend van deze eerste echte lentedag klikten wij er vrolijk op los. Als eerste togen wij naar de oude jachthaven waar een aantal werkelijk prachtige oude zeiljachten liggen.

Daarna fietsten we door naar de Leuvehaven, waar het Maritiem Museum is gevestigd. Daar liggen een aantal mooie en interessante schepen, evenals een mooie oude graanzuiger, zoals die vroeger werden gebruikt bij het lossen van graanschepen.

Sleepboten hebben altijd mijn bijzondere interesse. Hier twee oude havenslepers van net na de oorlog…

Leuk doorkijkje én mijn nieuwe bureaubladfoto.

De stoommachine van de oude graanzuiger…

Zou dit ook de originele communicatiemethode uit die tijd zijn?

Vandaar uit fietsten we over de Erasmusbrug naar de kade van de HAL, waar deze keer geen cruiseschip lag maar van waaruit je wel weer een mooie blik hebt op diezelfde Erasmusbrug, en op de skyline van Rotterdam.

Hoezo ijdel? Hahaha

Vandaar uit ging het over de nieuwe brug over de Rijnhaven naar Katendrecht. Midden op de brug nog een mooi plaatje van de skyline aan de Rijnhaven.

Met een tussenstop bij de karwei, voor een blikje Aquarius, togen wij het schiereiland over naar de Maashaven, meer in het bijzonder naar de s.s. Rotterdam.

Ondanks het feit dat deze foto erg zijn best doet krijg je de enorme grootte van het schip niet echt goed afgebeeld.

Inmiddels liep de dag naar zijn einde en werd het, in de schaduw, plotseling best fris wat ons er weer aan herinnerde dat het officiëel nog steeds winter is. En dus stapten we weer op de fiets en zijn we, na een heerlijk dagje, weer naar huis gefietst.

Advertenties

Over Mike
Stapelgek op mijn Roosje en op onze lieve Quincy. Autosportfanaat. Gek op fotografie. Beetje raar maar wel.... nou ja, vul zelf maar in.

2 Responses to Een zonnige lentedag in Rotterdam

  1. Tja Peter staat er wel maar jij?????

    Er mist dus een foto! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: