Met Rob Slotemaker in een Subaru…

SlotemakerHet was in 1979 dat mijn vader een fotoshoot regelde met een Subaru op Rob Slotemaker’s Slipschool, met de grote meester zelf aan het stuur, ten behoeve van een reclame campagne voor Subaru Benelux. Aangezien ik geboren ben met hoog octaan benzine in mijn aderen in plaats van bloed mocht ik met mijn vader mee.

Als eerste reden wij naar Cruquius, waar destijds de Subaru importeur gevestigd was, om daar onze Peugeot om te ruilen voor een stoere Subaru 1600 GFT. Daarna ging het door naar het circuit in Zandvoort. Op de Slipschool ontmoetten we Rob Slotemaker en de fotograaf van dienst en werd doorgenomen hoe de shoot zou plaatsvinden. De bedoeling was om de Subaru al spinnend te fotograferen met mooie watergordijnen.

Toen alles was doorgenomen was het tijd voor actie en mijn vader en ik mochten bij Rob in de auto plaatsnemen. De jongens in dienst van Rob waren al flink met waterslangen bezig om de slipbaan goed nat te maken. Eerst werd door de fotograaf een proefopname gemaakt met een polaroid camera. Deze foto, door Rob gesigneerd, kreeg ik later mee als aandenken van deze geweldige dag. Helaas is deze foto in de loop van de jaren zoek geraakt. Wel vond ik bij het opruimen van mama’s spullen nog een door mijn vader gemaakte foto terug zodat ik in ieder geval nog iets heb. Tenslotte gebeurd het niet elke dag dat je in een auto mag plaatsnemen die in alle mogelijke (en onmogelijke?) slips wordt gegooid door een van mijn grote helden.

Hoe vaak we uiteindelijk al tollend over de slipbaan zijn gedanst weet ik nu 36 jaar later eerlijk niet meer maar je kunt je voorstellen dat voor een dergelijke campagne niet wordt volstaan met het maken van twee foto’s. Voor mij kon de dag niet lang genoeg duren maar uiteindelijk riep de fotograaf dat hij wel genoeg foto’s had en zette Rob de (splinternieuwe) auto stil met de opmerking dat “ze wel even naar de remmen mochten kijken”. Na afscheid te hebben genomen reden wij vrijwel zonder remdruk voorzichtig terug naar Cruquius om daar onze vertrouwde Peugeot 304 weer op te pikken.

Ik had een prachtige dag gehad met mijn held Rob Slotemaker. Een paar maanden later, op 16 september 1979 verongelukte hij tijdens een toerwagen race op Zandvoort…

Onderstaande foto is gemaakt door mijn vader. Waar precies weet ik niet meer maar het moet ergens tussen Cruquius en Zandvoort zijn geweest en iets zegt mij dat het wel eens Heemstede kan zijn geweest.

Subaru 01

Advertenties

Over Mike
Stapelgek op mijn Roosje en op onze lieve Quincy. Autosportfanaat. Gek op fotografie. Beetje raar maar wel.... nou ja, vul zelf maar in.

4 Responses to Met Rob Slotemaker in een Subaru…

  1. Melody says:

    mooie herinneringen zijn het koesteren waard, en dat je dat moet doen hoef ik jou niet te vertellen, ik weet wel dat je dat wel doet 😉

  2. Marika says:

    Mooi die herinneringen. Wat jammer dat je die polaroid foto niet meer hebt. En bizar dat die man een paar maanden later verongelukte, dan blijft zoiets al helemaal in je geheugen gegrift staan denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: